Siirry sisältöön
Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Sisäänpääsy

Messukeskus on avoinna kävijöille tapahtumapäivinä. Ovet avataan yleensä 30min ennen tapahtumaa. Tapahtumien aukioloajat löydät tapahtumakohtaisilta sivuilta.

Eläkeläinen voi ostaa erikoislipun (alennusryhmään kuuluville) verkkokaupasta tai tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta. Lippujen hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta  sivuilta.

Eläkkeellä olo tulee todistaa kysyttäessä sisäänkäynnillä henkilötodistuksella (65 vuotta täyttäneet) tai henkilötodistuksella ja työeläkekortilla, kansaneläkkeensaajan kortilla tai Kelan antamalla kirjallisella todistuksella kansaneläkkeen saamisesta (alle 65-vuotiaat).

Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa on myynnissä 7-17-vuotiaille lapsille oma alennushintainen lippu. Tapahtumasta riippuen alle 7-vuotias pääsee ilmaiseksi tai myynnissä on erillinen lippu. Tapahtumakohtaiset ikärajat ja lippujen hinnat näet täältä.

Mikäli tapahtuman järjestäjä on muu kuin Messukeskus, saat tietoa lipuista tapahtuman järjestäjältä.

Messukeskuksen järjestämiin yleisötapahtumiin alle 12-vuotiaat voivat tulla vain yli 16-vuotiaan aikuisen seurassa (poikkeuksena K-18 alueet).

Messukeskuksen järjestämät ammattitapahtumat on suunnattu yli 16-vuotiaille alan ammattilaisille tai tapahtumasta riippuen myös alan opiskelijoille. Tarkista tapahtumakohtaiset tiedot täältä.

Mikäli tapahtuman järjestäjä on muu kuin Messukeskus, saat tietoa ikärajoista tapahtuman järjestäjältä.

Kausikortti oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn kaikille Helsingin Messukeskuksen itse järjestämille yleisömessuille vuonna 2024 näissä tapahtumissa:

  • Matka*
  • Caravan
  • MP Moottoripyörämessut
  • Vene Båt
  • Kevätmessut, Lähiruoka & luomu, Golf
  • Lapsimessut, Ruokamessut, Lemmikkimessut
  • Habitare*
  • Helsingin Kirjamessut
  • Viini & Ruoka
  • Lautasella
  • Studia
  • I love me

*Habitare- ja Matkamessuilla kortti on voimassa vain tapahtuman yleisöaikoina.

Lippu vaihdetaan kausikorttiin sisäänkäynnillä. Pääsylippua ei voi maksaa kulttuuri- ja virikeseteleillä, -korteilla tai -sovelluksilla. Lainsäädännön linjauksen mukaan ne eivät käy maksuna messutapahtumiin.

Pääsylippua ei voi maksaa kulttuuri- ja virikeseteleillä, -korteilla tai -sovelluksilla. Lainsäädännön linjauksen mukaan ne eivät käy maksuna messutapahtumiin. Poikkeuksena ovat urheilu- ja kulttuurialan messut. Messukeskuksen ohjelmassa etua voi käyttää Habitaressa, Helsingin Kirjamessuilla ja Golfmessuilla. Maksutapana käyvät Edenredin (mobiilimaksu, Edenred-kortti ja setelit), Smartumin (mobiilimaksu ja setelit) ja ePassin (mobiilimaksu) kulttuurietu tai yhdistetty liikunta- ja kulttuurietu. Edun saa Messukeskuksen sisäänkäyntien kassapisteiltä. Pelkkä liikuntaetu ei kuitenkaan sovellu maksutavaksi, eikä etua toistaiseksi voi hyödyntää messulipun verkkokauppaostoissa.

Verohallinnon ohjeistuksen mukaan etuja ei voi käyttää muiden kuin edunhaltijan omien, henkilökohtaisten palveluiden maksuun. Etuja ei voi käyttää useamman kuin yhden lipun/osallistumismaksun suorittamiseen per tilaisuus. Etuja ei voi käyttää tavaratuotteiden tai oheispalveluiden hankintaan, kuten kahviopalveluihin, fanituotteisiin tai pysäköintiin eikä striimitapahtumien osallistumisen maksamiseen. Palveluntarjoajien ehtojen mukaan virheellisesti tehtyjä maksusuorituksia ei palauteta takaisin asiakkaalle, vaan asiakas voi menettää saldonsa tai setelit.

Lippuja Messukeskuksen järjestämiin yleisötapahtumiin voi ostaa verkkokaupasta ja tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta. Edullisimmin voit ostaa liput ennakkoon verkosta! Messukeskuksen lippukassalta tapahtuma-aikana ostettuihin lippuihin lisätään 3 euron palvelumaksu / lippu.

Myytävät lipputyypit ja niiden hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta infosivuilta.

Oppilaitosten, yhdistysten ja yritysten on mahdollista ostaa ryhmälippuja laskulle. Tilauksen voi tehdä viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse asiakaspalvelu@messukeskus.com tai ostaa liput tapahtuma-aikana kassalta maksusitoumuksella. Tilaukseen lisätään laskutuslisä 25 € + alv.

Sisäänpääsy ammattitapahtumaan edellyttää rekisteröitymistä kävijäksi joko ennakkoon tai Messukeskuksen sisäänkäynnillä. Lisätietoja tapahtumakohtaisilla infosivuilla. Varaudu todistamaan ammattilaisuutesi pyydettäessä esimerkiksi käyntikortilla tai tutkintotodistuksella.

Pääsylippu tulee tulostaa joko ennakkoon tai sisäänkäynnin palvelupisteen rekisteröintitiskillä sekä pitää esillä vierailun ajan. Sisäänkäynneillä on jaossa maksuttomia muovisia koteloita ja klipsejä rintakortin kiinnitystä varten.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

Lippuverkkokaupan ohjeet ja usein kysytyt kysymykset.

Verkkokaupasta ostetut liput tulevat maksun jälkeen tilauksella annettuun sähköpostiin jokainen omana erillisenä pdf-tiedostonaan.

Verkkokauppalipuilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Yksittäinen lippu oikeuttaa kertakäyntiin lipussa mainitussa tapahtumassa. Jos tuotteen nimessä ei lue erikseen päivää, esim. perjantailippu, lipun voi käyttää kertakäyntiin vapaavalintaisena tapahtumapäivänä.

Aikuiset: 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, jotka eivät ole oikeutettua alennushintaiseen erikoislippuun.

Lapset: 7-17-vuotiaat lapset. Tapahtumasta riippuen alle 7-v. pääsee ilmaiseksi tai myynnissä on erillinen lippu.

Erikoislippu (alennusryhmään kuuluville): opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, kriisinhallintaveteraanit Kriisinhallintaveteraani-kortilla, varusmiehet ja siviilipalvelushenkilöt.

Ryhmälippu: Ryhmän minimikoko on 10 henkilöä.

Perhelippu: Max 2 aikuista ja 3 lasta (7-17-v.). Perhelipulla koko perheen tulee saapua yhdessä messuille. Lipun lukee sisäänkäynnin järjestyksenvalvoja/vahtimestari.

Koko tapahtuman voimassaolevat liput: vaihdetaan rannekkeeseen rekisteröintitiskillä ensimmäisellä käynnillä. Rannekkeella pääset kulkemaan esittämällä sen sisäänkäynnin vahtimestarille.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

Yleisötapahtuman pääsylippua ei tarvitse tulostaa. Verkkokaupasta ostettu tai näytteilleasettajalta saatu eLippu luetaan sähköisesti sisäänkäyntien porteilla joko paperitulosteesta tai älypuhelimen näytöltä. Ota lippu esille ja näytä sen QR-koodia portin lukijalaitteelle, jolloin portti avautuu. Varmistathan ennen saapumistasi, että saat avattua lipputiedoston puhelimellasi. Ongelmatilanteissa saat apua sisäänkäynnin palvelupisteeltä.

Ammattitapahtuman pääsylippu tulee tulostaa joko ennakkoon tai sisäänkäynnin rekisteröintitiskillä sekä pitää esillä vierailun ajan. Sisäänkäynneillä on jaossa maksuttomia muovisia koteloita ja klipsejä rintakortin kiinnitystä varten.

Messukeskus toimii cashless-periaatteella. Poikkeuksena ovat nämä tapahtumat, joissa myös käteismaksu kassoilla on mahdollista: Matkamessut, Vene Båt, MP, Kevätmessut, Lähiruoka & luomu, Golf, MaatalousKonemessut, Helsingin Kirjamessut, Viini ja Ruoka sekä Lautasella. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät debit- ja luottokortit, esim. Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners Club. Ravintoloissamme ja näytteilleasettajien messuosastoilla maksuvaihtoehdot vaihtelevat.

Lippuverkkokaupan maksutapoina ovat verkkopankkien verkkomaksut, korttimaksut (Visa, Visa Electron, MasterCard ja Business Eurocard), MobilePay sekä Pivo-sovellus. Lue lisää

Oppilaitosten, yhdistysten ja yritysten on mahdollista ostaa ryhmälippuja laskulle. Tilauksen voi tehdä viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse asiakaspalvelu@messukeskus.com tai ostaa liput tapahtuma-aikana kassalta maksusitoumuksella. Tilaukseen lisätään laskutuslisä 25 € + ALV.

Pääsylippua ei voi maksaa kulttuuri- ja virikeseteleillä, -korteilla tai -sovelluksilla. Lainsäädännön linjauksen mukaan ne eivät käy maksuna messutapahtumiin. Poikkeuksena ovat urheilu- ja kulttuurialan messut. Messukeskuksen ohjelmassa etua voi käyttää Habitaressa, Helsingin Kirjamessuilla ja Golfmessuilla. Maksutapana käyvät Edenredin, Smartumin, Eazybreakin ja ePassin kulttuurietu tai yhdistetty liikunta- ja kulttuurietu. Edun saa Messukeskuksen sisäänkäyntien kassapisteiltä. Pelkkä liikuntaetu ei kuitenkaan sovellu maksutavaksi, eikä etua toistaiseksi voi hyödyntää messulipun verkkokauppaostoissa. Verohallinnon ohjeistuksen mukaan etuja ei voi käyttää muiden kuin edunhaltijan omien, henkilökohtaisten palveluiden maksuun. Etuja ei voi käyttää useamman kuin yhden lipun/osallistumismaksun suorittamiseen per tilaisuus. Etuja ei voi käyttää tavaratuotteiden tai oheispalveluiden hankintaan, kuten kahviopalveluihin, fanituotteisiin tai pysäköintiin eikä striimitapahtumien osallistumisen maksamiseen. Palveluntarjoajien ehtojen mukaan virheellisesti tehtyjä maksusuorituksia ei palauteta takaisin asiakkaalle, vaan asiakas voi menettää saldonsa tai setelit

Opiskelija voi ostaa erikoislipun (alennusryhmään kuuluville) verkkokaupasta tai tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta. Lippujen hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta sivuilta.

Opiskelijakortti tai oppilaitoksen opiskelijatodistus tulee esittää kysyttäessä sisäänkäynnillä. Lastenlipun ikäraja on 7-17v.

Mikäli kyseessä on ammattitapahtuma, opiskelijan sisäänpääsy edellyttää rekisteröitymistä kävijäksi joko ennakkoon tai Messukeskuksen sisäänkäynnillä. Lisätietoja tapahtumakohtaisilla infosivuilla. Laita organisaatiokenttään oppilaitoksen nimi ja yhteystietoihin omat yhteystietosi.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

Jos haluat poistua messuilta ja palata samana päivänä uudelleen, pyydä sisäänkäynnin henkilökunnalta leima käteesi ennen poistumista.

Ammattitapahtumissa et tarvitse leimaa käteesi, vaan ammattilaisen rintakortti on voimassa koko tapahtuman ajan ja voit vapaasti kulkea sisään ja ulos.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa käytännöistä tapahtuman järjestäjältä.

Sisäänpääsy ammattitapahtumaan edellyttää rekisteröitymistä kävijäksi joko ennakkoon tai Messukeskuksen sisäänkäynnillä. Lisätietoja tapahtumakohtaisilla infosivuilla. Varaudu todistamaan ammattilaisuutesi pyydettäessä esimerkiksi käyntikortilla tai tutkintotodistuksella.

Pääsylippu tulee tulostaa joko ennakkoon tai sisäänkäynnin rekisteröintitiskillä sekä pitää esillä vierailun ajan. Sisäänkäynneillä on jaossa maksuttomia muovisia koteloita ja klipsejä rintakortin kiinnitystä varten.

Ryhmälippuja voit ostaa ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta tai sisäänkäynneiltä tapahtuman aukioloaikoina. Ryhmän minimikoko on 10 henkilöä.

Verkkokaupasta ostetut liput tulevat sähköpostiin yhtenä pdf-tiedostona, jokainen lippu omalla sivullaan. Voit tulostaa ja jakaa liput seurueelle ennakkoon, jolloin voitte saapua messuille eri aikaan. Jos et jaa lippuja ennakkoon, päästä seurue ensin sisälle ja tule itse sisälle viimeisenä.

Jos liput ostetaan kassalta, koko ryhmän tulee saapua sisään samanaikaisesti.

Messukeskuksen itse järjestämillä messuilla, joilla on yhteiset aukioloajat, pääsee vierailemaan yhdellä pääsylipulla saman käynnin aikana. Erillistä lippua jokaiseen tapahtumaan ei tarvita.

Sisäänpääsy samanaikaisiin ammattitapahtumiin tai ulkopuolisen järjestäjän tapahtumiin vaatii yleensä erillisen pääsylipun tai rekisteröitymisen. Tapahtumakohtaisen tiedon löydät kyseisen tapahtuman nettisivuilta.

Työtön voi ostaa erikoislipun (alennusryhmään kuuluville) verkkokaupasta tai tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta. Lippujen hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta infosivuilta.

Työttömyys tulee todistaa kysyttäessä sisäänkäynnillä joko paperisena tai sähköisenä:
– Kelan tai työttömyyskassan korkeintaan 3 kk ikäinen maksupäätös työttömyydestä
– TE-palvelukeskuksen Oma asiointi -sivuilta tulostettu todiste
– Kotouttamissuunnitelma, jonka henkilö on saanut ennen kuin saa varsinaisen todistuksen työttömyydestä

Etua ei myönnetä pelkällä työvoimatoimiston ajanvarauskortilla tai asiakaskortilla eikä vanhempainvapaalla olevalle.

Jos olet saanut lahjalipun tai vapaalipun sähköpostina tai tekstiviestinä, voit näyttää lipussa olevan QR-koodin sisäänkäynnin portilla lukijalaitteelle älypuhelimestasi tai paperitulosteesta.

Jos sait käyttöösi paperisen vapaalipun, ota lippu mukaan ja näytä lipussa oleva QR-koodi sisäänkäynnin portilla lukijalaitteelle.

Lippu oikeuttaa kertakäyntiin lipussa mainitussa tapahtumassa eikä sitä voi vaihtaa muun tapahtuman lipuksi tai käyttää maksuvälineenä muihin tuotteisiin. Jos sait useamman lipun, päästä ensin seuralaisesi sisälle tai välitä hänelle oma lippu ennen sisäänkäyntiä.

VIP Messukeskus -kortti oikeuttaa kahden hengen sisäänpääsyyn kaikille Messukeskuksen itse järjestämille yleisömessuille vuosina 2023–2024 (ei Lääkäri 2023, 2024). Se käy myös Expomarkin järjestämillä yleisömessuilla. Kortti hyväksytään toistaiseksi vierastapahtumista (ulkopuolinen järjestäjä) myös American Car Show’ssa ja Voittaja-näyttelyssä / Koiramessuilla. Muissa vierastapahtumissa kortti ei oikeuta sisäänpääsyyn.

Kortti oikeuttaa myös ilmaiseen naulakkopalveluun. Pysäköinti ei kuulu kortin etuihin.

Esteettömyys

Vammaiskortin haltijan avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämään tapahtumaan maksutta sisälle saapuessaan yhdessä avustettavan kanssa. Avustajalle ei tarvita erillistä lippua, mutta varauduttehan pyydettäessä esittämään sisäänkäynnin henkilökunnalle esimerkiksi avustettavan vammaiskortin tai muun todistuksen avustajan tarpeellisuudesta.

Avustettavalla tulee olla pääsylippu. Avustettava henkilö voi ostaa alennushintaisen lipun, mikäli hän on siihen oikeutettu, esimerkiksi lastenlipun tai erikoislipun alennusryhmille.

Myös opas- ja avustajakoirat sekä edellä mainittuihin tehtäviin harjoittelevat, asianmukaisesti merkityt koirat ovat tervetulleita Messukeskukseen.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

Messukeskus on esteetön. Lue lisää.

Sisäänkäynneillämme on pyörätuoleja, joita voi maksutta lainata ennakkovarauksesta. Varaa pyörätuoli sähköpostilla asiakaspalvelu@messukeskus.com. Kerro viestissä saapumispäivä, kellonaika, sisäänkäynti ja omat yhteystietosi. Saat asiakaspalvelulta varausvahvistuksen, kun pyyntösi on käsitelty.

Esteettömyydestä löydät lisää tietoa täältä

Laitteet

Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa saa kuvata omaan tai journalistiseen käyttöön, kunhan kuvaukset eivät häiritse muita asiakkaita tai meneillään olevaa ohjelmaa. Mikäli kuvaat tunnistettavissa olevia henkilöitä, tulee heiltä pyytää kuvauslupa. Ehdottoman tärkeää lupa on kysyä alaikäisten lasten vanhemmilta ja heiltä lupa tulisi saada kirjallisesti. Messukeskuksella on myös oikeus evätä kuvaaminen.

Kokonaisten esitysten tai ohjelmien taltiointi on lähtökohtaisesti kielletty ja vaatii aina erillisen luvan tapahtumajärjestäjältä.

Kaikkien omien langattomien mikrofonien käytöstä tulee lähettää pyyntö etukäteen hyvissä ajoin taajuuksien koordinointia varten. Mikäli tapahtuman aikana huomataan tapahtumakävijällä ilmoittamaton langaton mikrofoni, Messukeskuksella on oikeus kieltää langattoman mikrofonin käyttö. Mikäli harkitset tuovasi messuille esim. oman pienen kameran ja mikrofonin, suosittelemme langallisen mikrofonin käyttöä.

Langattomat mikrofonit ja laitteet sekoittuvat Messukeskuksen ohjelmalavojen sekä näytteilleasettajien käyttämien langattomien mikrofonien taajuuksien kanssa. Taajuuskoordinoinnissa pyritään mahdollistamaan mahdollisimman monen laitteen käyttö. Isoissa tapahtumissa taajuuskaista alkaa kuitenkin loppua kesken, jonka vuoksi emme voi taata kaikkien omien laitteiden toimintaa. Erityisesti vanhemmat analogiset laitteet varaavat kaistaa, uudemmat digitaaliset laitteet mahdollistavat suurempia kanavamääriä isommissa tapahtumissa.

Helsingin Messukeskuksen taajuuskoordinoinnin tekee Suomen Videoviestintä SVV Oy.
taajuudet@messukeskus.com

Ilmoita seuraavat tiedot sähköpostitse viimeistään 7 päivää ennen tapahtumaa:

  • Laitteen merkki, malli ja lukumäärä
  • Taajuuskaista ja lähetysteho
  • Tapahtuman nimi ja päivämäärät sekä osasto/tila, jossa laitetta käytetään

Rajoitukset

Omia lemmikkejä ei allergiasyistä voi tuoda mukanaan messuille. Opas- ja avustajakoirat sekä edellä mainittuihin tehtäviin harjoittelevat, asianmukaisesti merkityt koirat ovat tervetulleita Messukeskukseen.

Messukeskukseen ei saa tuoda terä- tai muita aseita, alkoholia, huumausaineita, räjähteitä tai ilotulitteita.

Lapset

Yleisötapahtumissa palvelee lastenhoitohuone Ylägallerian käytävällä. Lastenhoitohuoneesta löytyy wc-tila myös perheen pienimmille, vaipanvaihtotila ja mikroaaltouuni.

Lastenhoitohuoneessa lapsi on huoltajansa vastuulla, eikä lasta saa jättää valvomatta huoneeseen.

Lisäksi vaipanvaihtoon soveltuvia tasoja löytyy lähes jokaisesta Messukeskuksen wc-tilasta.

Lastenrattaita voi maksutta lainata sisäänkäynneiltä vierailun ajaksi. Rattaita ei voi varata ennakkoon.

Omia lastenrattaita tai vaunuja ei voi jättää vaatesäilytykseen. Joissakin tapahtumissa on käytössä erillinen vaunuparkki.

Saapuminen

Pysäköintiohjeet ja hinnat löydät täältä.

Tulo-ohjeet ja Messukeskuksen osoitetiedot löydät täältä.

Palvelut

Messukeskuksen yhteydessä on hotelli Holiday Inn Helsinki – Expo. Lue lisää täältä

Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa löytötavarat kerätään tapahtuma-aikana Messutoimistoon, mistä niitä voi tiedustella tapahtuman aukioloaikoina messutoimisto@messukeskus.com puh. 040 450 3241.

Tapahtuman päätyttyä löytötavaroita voi tiedustella asiakaspalvelustamme. Messukeskuksen asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 9–15,  asiakaspalvelu@messukeskus.com puh. 040 450 3250.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa löytötavaroista tapahtuman järjestäjältä.

Lähin automaatti sijaitsee kauppakeskus Triplassa.

Messukeskuksen ravintolat ovat avoinna tapahtumien aukioloaikojen mukaisesti ja niihin pääsy edellyttää sisäänpääsylippua tapahtumaan. Poikkeuksena ovat ravintola Platta ja Holiday Inn Helsinki – Expo Open Lobby, joihin on sisäänkäynti hotellin sisäänkäynnin yhteydessä sekä Messuaukiolta.

Lue lisää ravintoloista täältä.

Valvotut vaatesäilytyspisteet löytyvät sisäänkäyntien yhteydestä. Vaatesäilytyksen hinta on yleisötapahtumissa 4 € ja ammattitapahtumissa 5 € per henkilö. Maksuvälineenä käyvät yleisimmät maksukortit ja Mobile Pay.

Messukeskuksen järjestämissä yleisötapahtumissa on käytössä myös ryhmänaulakko peruskouluikäisille ja sitä nuoremmille, maksimissaan 30 hengen ryhmille. Ryhmänaulakon hinta on 40 €. Ryhmän tulee saapua ja lähteä yhtä aikaa ja ryhmä saa vain yhden naulakkolapun. Maksuvälineenä käyvät yleisimmät maksukortit.

Oppilaitosten on mahdollista maksaa koululaisryhmän vaatesäilytys myös maksusitoumuksella.

Takin lisäksi vaatesäilytykseen voi jättää myös yhden laukun, mutta ei lastenrattaita tai vaunuja. Joissakin tapahtumissa on käytössä erillinen matkalaukkunaulakko tai vaunuparkki.

Lukollisia säilytyslokeroita on Lasigalleriassa (K39 x L34 x S50 ja K19 x L34 x S50). Säilytysmaksu on 2 € eikä rahaa palauteta säilytyksen jälkeen.

Messukeskus tarjoaa kaikissa tiloissaan maksutta käyttöön langattoman ”Messukeskus” -nimisen verkon, joka soveltuu netin selailuun ja muuhun kevyeen liikennöintiin. Verkko ei vaadi salasanaa.

Muuta

Omien eväiden tuominen Messukeskukseen on sallittua, mutta niitä ei saa nauttia ravintoloiden tiloissa.

Messukeskuksen pysäköintitalossa ja piha-alueilla leiriytyminen on kielletty. Lähin leirintäalue on Rastilan leirintäalue, Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki.

Messuklubi on Messukeskuksen yleisömessuista kiinnostuneille tarkoitettu oma, ilmainen klubi. Lue lisää ja liity jäseneksi täällä.

Jos olet jo jäsen, mutta et ole saanut klubikirjeitä, ota yhteys asiakaspalvelu@messukeskus.com.

Voit poistua Messuklubin postituslistalta klikkaamalla klubikirjeen alatunnisteesta löytyvää linkkiä.

Messukeskus on savuton. Tupakointialue sijaitsee ulkona pohjoisen sisäänkäynnin tuntumassa.

Helsingin Messukeskus haluaa edistää tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta tiloissaan ja tapahtumissaan. Jokainen on tervetullut Messukeskukseen omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista rasismia, häirintää tai syrjintää tapahtumissamme. Edellytämme koko henkilökunnalta sekä myös kumppaneilta ja alihankkijoilta sitoutumista samoihin arvoihin. Mikäli itse kohtaat tai todistat itse edellä mainittuja asioita, raportoi asiasta välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai asiakaspalvelupisteeseen.